Despre Caleidoscop din chipuri de măşti – The story so far

Atunci când citesc o carte sau văd un film care are o temă bună, dar nu mi se pare tratată cum trebuie de autor, respectiv scenarist, iau acea temă şi o scriu în maniera mea proprie. Asta s-a întâmplat cu una dintre cărţile lui Anny Cook, o carte despre un triunghi amoros plasat într-un anumit viitor, unde căsătoriile poligamice erau singurul tip de mariaj.
Practic, am preluat ideea de poliandrie şi am început să construiesc un plan în jurul ei. M-am apucat de scris la scurt timp după terminarea Din ştreang şi prima încercare părea să fie o povestire scurtă, intulalată ” Rămas-bun ” . Pe vremea aceea, ascultam non-stop melodia celor de la DJ Project cu Adela Popescu şi de aici mă şi inspirasem pentru titlu.

Bun-rămas – Adela Popescu Dj Project

Mi-am dat seama că e vorba de un proiect mai mare, poate o nuvelă şi am scris din ea prima parte pe care am trimis-o apoi unei reviste pentru foileton. Dar am fost respinsă. Am făcut modificări şi am încercat la altă revistă, dar şi acolo am fost respinsă. Mi s-a reproşat că acţiunea era prea lentă. Şi am renunţat pe moment. Acum, acea parte este capitolul 6 din carte.
Am scris un alt început al poveştii, din altă perspectivă, numită ” Caleidoscop ” şi, de atunci, am înţeles că sunt pe drumul cel bun. Primele două capitole mi-au fost publicate în Revista de suspans. Faptul că publicaţia a intrat pentru o perioadă în stand-by, m-a determinat să opresc din nou povestea.
Şi am început o alta, presupuneam iarăşi că e vorba de un foileton, dar îl gândisem deja pe un număr de opt părţi şi două planuri narative. Unul era cel Sajiei, iar cealalt, a lui Leonard.
Lucrarea se numea ” Chipurile măştilor ” şi primul fir epic se inspira dintr-o poveste bulgărească pe care am citit-o în copilărie. Povestea în versuri despre un lup, o scrofiţă şi un urs care decid să fie prieteni buni, dar, în final, ajung să se ucidă după cum le e obiceiul, m-a cam şocat pe vremea aceea. În lucrarea mea, lupul e Xerdan, scrofiţa este o vulpe, Sanja şi ursul, o leoaică, Shivana. Al doilea fir epic voia să păstreze atmosfera de final a fimului clasic ” You can’t take her with you ” , dar, între timp, povestea s-a conturat altfel.
Dar n-am scris decât un capitol fiindcă mi s-a făcut dor de ” Caleidoscop ” . M-am întors la el, dar inspiraţia nu venea, aşa că mi-a fugit gândul la cealaltă. Aşa mi-am dat seama că nu scriam la niciuna dintre ele. Şi, după un timp în care n-am mai scris deloc, m-am hotărât să le combin. Astfel, am ajuns la 5 fire epice.
Două fragmente din continuarea la ” Chipurile măştilor ” mi-au fost publicate în Gazeta Sf.
Şi uşor-uşor, s-au adunat 11 capitole şi abia acum, la 120 pagini am atins intriga romanului. Toate îmi plac, mai ales capitolul 5 şi 6. Personajul meu de suflet, până acum, este Leonard de Sauvage-Chavallier, dar sigur vom mai apare alte personaje şi poveşti din care să pot alege până la sfârşit.
Scriu într-un ritm greoi, este adevărat, dar sper să strâng până la finele anului încă 100 pagini şi, poate, jumătatea romanului.

Reclame
De auroredenevers Publicat în DIVERSE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s