Romanul dlui. Radu Găvan

L-am câştigat la concursul Gazetei Sf, dar încă nu am reuşit să-l termin. Oricum, este o carte foarte bună, scrisă cu grijă. Necazurile prin care trece personajul principal exprimă realitatea societăţii în care trăim.
Indiferenţa cu care îl tratează propria familie, sărăcia, foamea în toate formele ei ( de mai bine, de afecţiune, de bani şi chiar de mâncare ), jobul care nu-i prea aduce satisfacţii, lumea pentru care nu era pregătit cu adevărat, toate te împing să mai citeşti încă o pagină şi să-i doreşti binele personajului.
Răsfoind cartea, am observat că viaţa şi concepţile lui despre lume se vor schimba în timp, că se va abrutiza ca şi ceilalţi, intrând cumva în rândul lumii. Deşi el are o familie, chiar dacă stă singur, şi nu a avut un profesor ca lordul Henry, mie îmi aminteşte pe undeva de Dorian Grey, acelaşi tip de tânăr inocent care sfârşeşte rău.

” Să fii prea mult singur cu gândurile tale poate fi periculos. ”

” Şi atunci când dispare confortul, când viaţa revine la griul de dinainte ce faci? Te agiţi iar să găseşti un nimic care să îţi dea putere să mergi mai departe. Îţi iei o cămaţă nouă şi te simţi mai bine pentru o clipă. Mănânci ceva bun şi eşti mai bine pentru încă o clipă. Mergi la un film sau la un bar şi-ţi mai cumperi alte clipe. Da, nimicurile sunt combustibilul vieţii, fără ele am fi morţi mult prea repede. Şi între acele clipe dormim, vegetăm, lucrăm ca roboţii, tânjind după nimicuri. ”

” Nu munca mă îngrozeşte, nici vorbă de asta, ci mediul care te corupe, îţi întunecă judecata, îţi limitează gândirea şi îţi ucide spiritul. ”

repede

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s