Republica, experimentul Gazetei Sf

Am aşteptat să se adune câteva părţi din foileton ca să am citi. Şi ce am descoperit a fost o lectură delcioasă. :X

Republica – Prima parte, contribuţia domnului Daniel Boca. Călare pe unimotor şi purtând costumul special „din piele inteligentă, flexibilă, moale în condiţii normale, dar rigidă, impenetrabilă la schimbări bruşte de presiune”, Amadi o reîntâlneşte pe Isidora, care îi aduce un nanocip într-o fiolă magnetostică. Agentul şi fata, unul dintre puţinii oameni rămaşi pe Barateea se iubesc demult, dar iubirea lor nu e îngăduită.

În al doilea plan avem ospăţul lui Ozul-Barat, cel cu mantie verde. Unul dintre mesenii lui, Elohi-Barat, Guvernatorul este interesat de producţia de cristalită şi de rebeliunea sclaviilor umani. Ozul-Barat îi spune că sclavii azaharieni vor veni abia peste zece ani, dar au „o legiune întreagă de războinici samireni şi o legiune mecanizată de androizi”. Când petrecerea cu muzică, mâncare, băutură, servitori si servitoare aproape goi e mai în toi, se produce o explozie puternică.

Domnul Bogdan Lazăr ne aduce continuare în Republica 2. Amandi îşi continuă drumul spre Grotă. Are temeri să nu fie distras de amintirea Isidorei, deşi ştie că mulţi se bazează pe el ca să fie scăpaţi de sclavie.

Explozia fusese doar o mică demostraţie prin care Ozul-Barrat voia să le arate celor prezenţi că nu degeaba i se spunea Măreţul. Se credea cel mai puternic, poate mai puternic decât zeul Zaar. Prin asta voiase să-l îngenuncheze pe Eloh-Barat. Ceea ce Ozul-Barat le va prezenta tuturor ca „mânia zeilor” este un robot uriaş cu patru braţe.

Fragmentul următor vine de la doamna Teodora Matei Republica 3, care ne aduce o parte din povestea Isidorei. Pământeancă, fetei îi lipseşte tranziţia noapte-zi, pe Barateea având parte doar de seară. Ea se pregăteşte de culcare, când tatăl ei bătrân, Demetros îi aduce vestea că Elohi-Barat o vrea de soţie. Deşi membru al Consiliului, bătrânul nu are dreptul de a alege şi, ameninţat de gărzi,
el acceptă căsătoria. Desigur că fata, îndrăgostită de Amadi refuză. Un agent vine la ea în cameră, restabileşte culoarea cipului de la uşa casei ca soldaţii barat să nu-şi dea seama că fata nu doarme şi îi dă o fiolă cu un calmant. Sinceră să fiu, n-am înţeles cine era omul, fiindcă, la moment dat ea se gândeşte că „vorbea agentul, nu iubitul” , când acesta îi spune că trebuie să se supună lui Eloh-Barat, că e misiunea ei şi că Amadi e unul dintre agenţii lor. Îi promite însă că vor încerca să oprească nunta.

Când Isidora ajunge pe Samir, Elohi-Barat căuta să afle tradătorul. O nouă explozie zguduie palatul.

Republica 4 a domnului Cezar-Mihai Pârlog. Explozia o opreşte pe Isidora în încercarea de a-l linişti pe Elohi-Barat.

Restul capitolului e compus din filele jurnalului Isidorei. Ea e captivă într-o clădire, alături de alţi oameni. Notează că au fost mutaţi de la parter, la etajul două zeci şi patru, ultimul, camera opt. Ea se gândeşte la iubitul ei, „Amadi, nume frumos” şi vrea să fie cu el, dar ştie că tânărul este la spital, la bunica lui. Îşi aminteşte de Ama, o prietenă, o iubită, deşi inima ei e tot la Amadi. Nu prea mi-a plăcut întreruperea acţiunii, dar nu pot nega talentul şi poezia textului.

Bunica lui Amadi se trezeşte. Iar e Doamna Lor. Nu înţeleg ce caută în palatul lui Elohi. Acum să vedem continuarea de la Lucian-Dragoş Bodgan. 😉

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s