Pasiuni 6

PENNY DREADFUL (2014) – 8.4. 😡 Am auzit despre el pe reţeaua de socializare Tumblr şi ce m-a determinat să-l urmăresc a fost o poză cu Eva Green aka Vanessa Ives fumând, imagine ce provine din genericul serialului. Şi ideea unui nou ship, recunosc; ca de obicei, eram curioasă să văd până unde vor merge scenariştii şi dacă ShowTime s-au molipsit de la HBO, când vine vorba de relaţiile m/m.

ve-bmp

Primul episod m-a cam dezamăgit, deşi am găsit acolo, într-adevăr, o parte dintre membrii „Ligii” lui Sean Connery (a se citi „The League of the Extraordinary Gentleman”), adică un Victor Frankestein cam tinerel, dar extrem de versat, o Mina cam blondă pentru gusturile mele ( nu că aş avea gusturi la blonde, ci la Mine; m-am obişnuit cu bruneta din „Dracula” lui Bram Stoker şi n-o văd blondă decât pe prietena ei, Lucy ) şi un Dorian Grey nu atât de atrăgător ca Ben Barnes – care e pentru mine The Real Dorian Grey, chiar dacă, luându-ne după tata Wilde, omul era blond – , însă destul de tânăr şi lipsit de inhibiţii. Spunea cineva pe Tumblr că Dorian o să se iubească cu toate personajele importante din serial, până la finele sezonului şi adevărul cam acesta este. 😀 Dar are o scuză băiatul, e Dorian Grey!

vae-bmp

Primul episod nu m-a convins, trecerile, uneori bruşte, de la semi-întunericul interioarelor la lumina zilei, m-au deranjat enorm. Singurul lucru care a salvat, pentru mine, episodul a fost sarcasmul lui Victor. Drăguţel şi aparent naiv la început, băiatul pare să aibă mai mult potenţial decât Dorian spre pervertire. În final, am ajuns să-l urăsc: fie ea muribundă şi păcătoasă şi oricum ar fi fost, Brona sărăcuţa nu merita să-şi dea ultima suflare sufocată, când putea să aibă lumânarea aprinsă lângă pat şi mâna într-ale palmele bietului Ethan. Normal că acesta este preferatul meu, după Vanessa; e atât de bun, de sufletist, de inocent în faţa lumii în care a intrat încât suferinţa lui impresionează. Sper ca în sezonul doi să-i servească lui Victor măcar un pumn sănătos.

vd-bmp

Deşi a înflăcărat imaginaţia fanelor de ships, sunt sigură că nu va exista altă scenă Ethan-Dorian. A fost suficient şi exact ce trebuia să fie. Ethan ştie că a greşit şi nu cred că va ajunge să se consoleze cu Dorian, el după pierderea Bronei şi Dorian după refuzul Vanessei. Ethan are lucruri mai bune de făcut, iar Dorian nu ştie să iubească, de fapt, ştie, dar doar pe sine însuşi.

E un serial bun, fiindcă are de toate: mister, dragoste, pasiune, exorcism, posedare, dramă, ură. Aştept următorul sezon. 🙂

dorianbrona-bmp

tumblr_n76dspXAI01tzzgvao1_1280

vanessadorian-bmp

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s