Pasiuni 2

THE GLADIATOR (2000) – 8,5. „Generalul care a ajuns sclav, sclavul care a devenit gladiator, gladiatorul care a sfidat un imperiu” , Maximus Decimus Meridius, adică, un Russel Crow de zile mari. Mi-ar fi plăcut ca actorul să fi luat Oscarul pentru rolul acesta. Am îndrăgit filmul de la prima vizionare şi, înainte de a-l avea pe DVD, l-am vizionat de fiecare dată când a fost difuzat de canalul HBO, fără excepţie. A fost aşa cum îmi imaginam şi nu m-a dezamăgit deloc. Spartacus îmi aminteşte de Maximus, au aceeaşi dorinţa de răzbunare şi sete de sânge.

http---makeagif.com--media-3-22-2014-YFWmBP

TITANIC (1998) – Numai 7,7 ?? Deşi mulţi consideră că filmul e doar un love story cu un back up care prinde, iar Leo DiCaprio a avut un rol prost, pentru mine, povestea de dragoste dintre Jack şi Rose e cea mai frumoasă din toate timpurile şi simt mereu o mare bucurie urmărind acest film. De altfel, este printre puţinele ecranizări care mă emoţionează şi nu-l pot urmări decât cu pachetul de şerveţele lângă mine. ;))

http---makeagif.com--media-3-22-2014-w1Uk6N

http---makeagif.com--media-3-22-2014-BQsf6l

http---makeagif.com--media-3-22-2014-ne9D6TQUANTUM LEAP (1998) – 8,1. A fost serialul adolescenţei mele. Nu aveam cablu pe atunci şi îl urmăream la o familie de vecini. Aventurile lui Sam şi lui Al m-au fascinat şi amuzat de-al lungul anilor, căci l-am revăzut când mi-am instalat cablu şi am făcut rezumate, în caiet, la fiecare episod. Mi-a părut rău că s-a terminat serialul fără ca Sam să ajungă înapoi acasă.

Un alt serial care m-a fascinat a fost TWIN PEAKS(1990). 9. Coloana sonoră, interpretată de Julie Cruise e tulburătoare. Am citit cartea, „Viata Laurei Palmer” şi o parte din „Dale Cooper, viaţa mea , benzile mele” cu ani în urmă, împrumutate de la o prietenă. Îl adoram pe Dale şi apetitul lui culinar; îmi aminteşte de cel al lui Dean Winchester. ;))
http---makeagif.com--media-3-22-2014-PAnv4F

http---makeagif.com--media-3-22-2014-N0n1o9

Iar Laura Palmer, cu nonconformismul ei, e un personaj (în carte) pe care nu poţi să nu-l îndrăgeşti.

http---makeagif.com--media-3-22-2014-Q6lhio

Fană a desenelor animate cu Batman, am adorat partea a3-a din seria ecranizată, BATMAN FOVERER (1995/5,4), atât filmul, cât şi coloana sonoră.

Tot coloana sonoră mă fascinează în ultimul timp, doar că e vorba de SPARTACUS. Cel mai mult îmi place cea din War of the Damned şi Gods of the Arena.

Aceeaşi coloană sonoră m-a atras prima dată la filmul REQUEM FOR A DREAM, la fel a fost cu cea din THE FOUNTAIN, Death is the road to awe.

Lasă un comentariu