Ce se spune despre vin

De mii de ani, vinul a fost una din puţinele băuturi care s-au relevat a fi alimente. Într-adevăr, vinul are un şir de calităţi nutrivitive şi, împreună cu brânză – într-o afinitate clasică – a fost dintotdeauna singurul produs are se putea păstra şi consuma şi după trecerea anilor.

Nu veţi întâlni niciodată pe sticlele de vin etichete de genul: „Beţi acest lichid, este sănătos şi vă ajută să dormiţi mai bine.” Dar acesta este adevărul. De milenii, vinul a fost cunoscut ca băutură sănătoasă, normală.

Vinul este ceva viu închis într-o sticlă. Nu seamănă cu whisky, care e mort. Ca orice fiinţă vie, vinul trebuie tratat cu tandreţe. Nu e permis să-l laşi, de pildă, să devină nici prea cald, nici prea rece, că astfel moare.

Imagine

Vinul e ca şi omul: câteodată atinge culmile la o vârstă fragedă, alteori la 60 de ani, alteori deloc. Unele vinuri din 1928 abia ajung acum la maturitate; în schimb, unele vinuri din 1960 au şi murit.

  Dacă te afli într-o companie plăcută, vinul îţi ascute spiritul. Dacă însă comesenii sunt plicticoşi, vinul te face somnoros.

Se spune că vinul are strânse afinităţi cu artele… Van Gogh se stabilise în apropiere de Chateauneuf-de-Pape, iar Burgundia şi Bordeaux au produs o galaxie de scriitori şi filozofi. 😀 (preluare revistă)

Mie, personal, îmi place Feteasca Regală albă, dar nu consum prea des. 🙂

 

Anunțuri
De auroredenevers Publicat în DIVERSE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s